Блъснаха дете на пешеходна пътека

  • 22 май 2014 09:05

  • 1360
  • 0
Блъснаха дете на пешеходна пътека
©

Автомобил блъсна 6-годишно дете на пешеходна пътека в центъра на Перник, в района на търговския комплекс „Елена”, по-познат сред перничани като „Елена Георгиева”.

Инцидентът е станал, докато детето неправилно пресичало платното точно преди пешеходната пътека. То е закарано в местната болница с частна кола, тъй като повиканият екип на тел. 112 се позабавил.В публичното пространство обаче излезе информация, че ударените деца са две, едното от които било с комоцио, а другото само с охлузни рани. От полицията официална информация за инцидента няма, съобщава Stuma.bg.

Въпросният участък от вътрешноградската магистрала е изключително рисков по отношение на пътния травматизъм. Пешеходните пътеки са две, а спирката на градския транспорт е точно между тях и често граждани, бързайки да не изпуснат автобуса или тролея, пресичат между зебрите. Шофьори пък не се съобразяват с предупредителните вертикални знаци и хоризонтална маркировка и създават рискови ситуации.

Преди два дни там автомобил, изпреварващ спрялото такси, за да пропусне минувачка на пешеходната пътека, удари жената. За щастие я закачи леко, тъй като тя вече беше почти пред жълтата кола, иначе можеше да се озове в болница със сериозни контузии. А подобни ситуации именно тук са почти ежедневие. От Пътна полиция заявиха, че знаят каква е ситуацията, но нямат достатъчно хора, които да поставят в района на всяко по-опасно кръстовище или рисков участък.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини