Данъчни конфискуваха 24 тона картофи в Пловдив

  • 21 май 2014 19:21

  • 1936
  • 2
Данъчни конфискуваха 24 тона картофи в Пловдив
©

Отделът за фискален контрол на НАП в Пловдив конфискува 24 тона картофи. До крайната мярка се стигнало, след като е било наложено обезпечение на фирмата - получател на стоката и то не е било платено в законовия срок, пише Marica.bg.

Картофите са влезли
в страната през ГКПП „Кулата“, натоварени в ТИР, който е бил запечатан с пломба от служители на приходната агенция.

Тъй като палетите не са разтоварени на декларирания от шофьора адрес в София, а се озовават на стокова борса Първенец край Пловдив, инспекторите от звеното за фискален контрол наложили предварителна обезпечителна мярка върху продукцията.

Задълженото лице е имало на разположение 72 часа да плати обезпечението и да освободи стоката за реализация, но понеже това не се случва, товарът е класифициран като изоставен в полза на държавата и преминава под разпореждането на контролните органи от НАП.

Днес служител на Агенцията за безопасност на храните взе проба от картофите и се оказало, че те са годни за консумация.

В следващите няколко дни хранителните продукти или ще бъдат продадени на тържище, като средствата ще бъдат приход за бюджета, или със заповед на министъра на финансите ще бъдат безвъзмездно предоставени на социални домове.

Само за два месеца на територията на НАП Пловдив са наложени обезпечения общо на 16 задължени лица, търгуващи с рискови стоки, а размерът на платените обезпечения от тях е 226 465 лева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1936 2

Коментари 2

Добави коментар
rossen4i4o

2014.05.22 | 14:06

2
е, това ако не е обир , ако съм бъхтил да ги произведа и някакъв даначен инспектор иска да си ги присвои ще Го удуша с голи ръце
Hovi.301

2014.05.22 | 11:45

1
Tova edobre te sa vnos i goubjat samo nashte proizvoditeli

Добави коментар

Водещи новини