Министърът на отбраната заминава на работно посещение в Австрия

  • 21 май 2014 15:00

  • 838
  • 0
Министърът на отбраната заминава на работно посещение в Австрия
© Булфото

Министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен заминава днес на работно посещение във Виена, Австрия, съобщиха от МО. Целта на визитата е подписването на Меморандум за разбирателство между Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и правителството на България за унищожаване на запаси от ракетно гориво, информират от министерството.

Министър Найденов ще подпише документа с Генералния секретар на ОССЕ Ламберто Заниер. С меморандума се определят рамките за сътрудничество в унищожаването на излишните за Българската армия компоненти на течно ракетно гориво. Тези продукти, които са в резултат на снемане от въоръжение на остарели ракетни комплекси, се съхраняват в складовете на Българската армия. Те са токсични, взривоопасни и крият рискове за околната среда и човешкото здраве.

С подписването на Меморандума ще бъде създадена правната рамка за изпълнение на проекта. По този начин, в сътрудничество с ОССЕ, ще бъде решен въпросът за унищожаване на тези горива извън територията на България.

Последвайте канала на

Нора Виткова
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини