Кметът на Сопот: Вероятността, изчезналите младежи да са живи, е почти 100%

  • 20 май 2014 08:28

  • 2000
  • 0
Кметът на Сопот: Вероятността, изчезналите младежи да са живи, е почти 100%
©

Вероятността младежите, изчезнали в района на връх Ботев, да са оцелели, е почти 100%. Няма никакви животозастрашаващи климатични условия. Без значение, че са тръгнали без екипировка, температурите не са падали под нулата, били са винаги около 7 - 8 градуса.

Това каза Веселин Личев, кмет на Сопот, цитиран от Фокус. Според него, няма опасност за живота на младежите. „Вчера работеха три хеликоптера, един на Планинската спасителна служба, един военен и един на "Гранична полиция". Днес дойде още един голям хеликоптер, който е съоръжен със страхотна техника и с уреди за нощно виждане, и с термокамери, и със скенери, които заснемат района”, каза Веселин Личев. Търсенето продължава и днес, но по нов начин, тъй като 70% от района вече е обходен.

„Тази сутрин хеликоптерът дойде, взе спасител, който е експерт по планинско спасяване. Търсенето ще продължи цял ден. Смятам, че, след като този спасител е на борда на хеликоптера, ще намерят младежите. Това поставя и под въпрос, дали ще се приеме законът за планинското спасяване, входиран е преди 3 години, но няма никакво движение. Този закон трябва да се приеме, трябва планинските спасители да имат повече правомощия. В случая много трудно се извоюва планински спасител да се качи на борда на хеликоптер, а това е наистина много важно, да има планински спасител, който да каже къде могат да бъдат”, допълни още Веселин Личев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини