10 - годишен продупчи белия дроб на приятел с въздушна пушка

  • 09 септември 2011 15:36

  • 2602
  • 3
10 - годишен продупчи белия дроб на приятел с въздушна пушка
©
10-годишен хлапак без да иска простреля комшийско дете като дивеч, съобщава БЛИЦ.
 
Момчето и съседчето му на 8 години си играели вчера в дома на баткото в търговищкото село Вардун. По едно време по-голямото дете изнамерило въздушната пушка на татко си, която била скрита на уж недостъпно място.

Хлапетата започнали да се занимават с пушката. 10-годишното момче я насочило към другото и натиснало спусъка. Изстреляната сачма пронизала детето в областта на гръдния кош. Случилото се шокирало и двете деца и те се разпищели. Моментално дошли роднини на по-голямото, които били по това време в дома. Раненият хлапак бил откаран в местната болница, а впоследствие го транспортирали в МБАЛ „Света Анна” във Варна.

Според лекуващите медици сачмата е засегнала белия дроб, но пряка опасност за детето няма. Към момента не се налага операция, тъй като сачмата е преминала през гръдната стена, обясни шефът на здравното заведение д-р Веселин Николов.

Бащата на малчугана, който е взел пушката, е санкциониран по всички възможни начини, които е отредил закона, обясняват за БЛИЦ от полицията в Търговище. От там допълниха, че категорично е нямало никаква умисъл и децата не са се карали. Става дума за нещастен инцидент по време на игра.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2602 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
станимир

2013.07.22 | 14:32

3
Другия пьт да я сложи на по видно място,хайваниньт му!
717

2013.07.22 | 14:32

2
Случват се такива неща, но на малки деца въздушна пушка не се дава, ако му беше набило кофа сигурно щеше да има жито.
forsahs

2013.07.22 | 14:32

1
Евалата Константин Тодоров много добре изразяваш новините .

Добави коментар

Водещи новини