Българите не използват интернет банкиране

  • 19 май 2014 10:55

  • 853
  • 0
Българите не използват интернет банкиране
©

Само 5% от българите са използвали поне веднъж интернет банкиране при 45% средно за Европейския съюз и 85-87 на сто за някои особено добре развити страни в това отношение, каза за "Хоризонт" Валентин Панайотов, председател на Асоциация банка на годината, който цитира данните на Евростат.

Той коментира причините: „Опира до социалната структура на обществото, до доходи, възрастови различия, до образование. Следващото ниво в банкирането е мобилното банкиране. Бъдещето, или това, което на мен ми се струва, че ще се превърне в нещо като финансова революция в ритейл банкирането, е банкирането на дребно. Това е един гуру в тази област и се казва Бед Кинг, може би най-известният банков журналист, който пише по темите на иновациите. Той в една статия в края на миналата година прогнозира, че до пет години 50 процента от приходите на финансовите институции ще бъдат от мобилни транзакции“.

През тази и следващата година у нас се очаква бум на издаването на виртуални и безконтактни кредитни карти и поставянето на такъв тип ПОС-терминали.

Последвайте канала на

Десислава Станева
853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини