63-годишен шофьор загина на кръстовище в Омуртаг

  • 18 май 2014 15:09

  • 1315
  • 0
63-годишен шофьор загина на кръстовище в Омуртаг
©

63-годишен мъж е загинал при катастрофа заради отнето от него предимство, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Търговище.

Днес около 9.05 часа в град Омуртаг – на кръстовище между улица „Цар Освободител” и второкласен път II-48/Котел-Омуртаг/, правоспособният водач 63- годишният П.П. от град Бургас, управлявайки лек автомобил „Опел Корса„ с бургаска регистрация, навлязъл в зоната на кръстовището и не е спрял автомобила при наличието на пътен знак “Б2” /”STOP” - “Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство”/, отнел е предимството на правомерно движещ се по второкласния път в посока Омуртаг-Котел товарен автомобил “Мерцедес” с полска регистрация с прикачено полуремарке, управляван от 43-годишен правоспособен водач – гражданин на Република Полша.

Вследствие възникналата ситуация товарният автомобил не е могъл да спре и е блъснал в лявата му част автомобила „Опел Корса„. В резултат на пътния инцидент на място е загинал водачът на лекия автомобил. Возещата се на предна дясна седалка на същия автомобил 60-годишна жена от гр. Бургас е настанена в МБАЛ-Търговище с множество фрактури на лява ръка и на десен крак, с опасност за живота й. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини