Отново боеве край Краматорск

  • 15 май 2014 07:50

  • 1820
  • 1
Отново боеве край Краматорск
©

При новите боеве с проруските сили край Краматорск има ранени войници, съобщи Интерфакс. Агенцията се позовава на информация от украинското министерство на отбраната.

Няма данни за загинали. По предварителна информация боевете се водят на 30 км. от Краматорск в района на село Староварваровка.

Краматорск се намира в източната украинска Донецка област, която обяви независимост от Украйна след проведения на 11 май референдум.

Междувременно стана известно, че от сиропиталище в Славянск са евакуирани 37 деца. Операцията е извършена при пълна нелегалност.

Те са били извеждани едно по едно само с дрехите си на гърба. Организаторите са се опасявали, че децата са можели да станат жертва на похищение от проруските сили, съобщава украинското издание "Ляв бряг".

Междувременно стана известно, че и.д. началникът на Управлението на Източното оперативно - териториално обединение на полицията полковник Юрий Лебед е бил похитен, съобщи РИА Новости. Това е станало докато висшият служител на реда се е връщал от работа вкъщи.

Започнало е издирване на отвлечения.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чоко

2014.05.17 | 17:17

1
В новосъздадената Донецка Република вече създават собствена армия която да защити населението от въоръжените фашистките групи на Десен Сектор и ''Националната Гвардия'' на незаконното уКРАИНСКО правителство в която поне 70% са също доброволци от Десен Сектор. Незаконното правителство проля кръв на местните жители от Източните Части и веча няма как тези части отново да се възсъединят с образованието уКРАИНА. Колкото по скоро се създаде и окомплектова Донецко - Луганската армия толкова по бързо ще се оттеглят фашистките узурпатори защото те разбират и с тях може да се приказва единствено и само с езика на сила.

Добави коментар

Водещи новини