Майка на 7 деца роди бебе с две лица (видео)

  • 13 май 2014 18:39

  • 14023
  • 7
Майка на 7 деца роди бебе с две лица (видео)
©

Австралийка роди сиамски близначета, които имат общо тяло и две почти слети глави, но в същото време са с две отделни лица. Двете момиченца, кръстени Фейт (вяра) и Хоуп (надежда), се появиха на бял свят в болницата „Блектаун” в Сидни.

Въпреки съветите на лекарите родилката Рене Янг решила да не прекратява бременността и да износи децата си докрай. Все пак момиченцата се родиха с помощта на секцио 6 седмици преди термина.

Рене и партньорът й Саймън Хауи разбрали още при ранен преглед с ултразвук, че очакват не близнаци, а едно дете със симетрични лица и два отделни мозъка, свързани в един общ мозъчен ствол. Напук на лошите медицински прогнози обаче новородените се развиват необичайно добре. Двете дишат напълно самостоятелно и се хранят много добре, пише "Новинар".

Бебетата страдат от рядка малформация, наречена дипрозоп. Тя представлява черепно-лицева дупликация и се среща при сиамските близнаци. Дипрозопът не се дължи на сливане на двата ембриона или непълното им разделяне.

Състоянието е в резултат на ненормално функциониране на протеина SHH, който отговаря за чертите на лицето при хората. Малформацията е толкова рядка, че досега са установени едва 35 случая, но нито едно от бебетата не е преживяло раждането си.

Засега лекарите не смеят да правят прогнози за бъдещето на Хоуп и Фейт и следят развитието им ден за ден. Специалисти се опитват да определят серията от проблеми, съпътстващи рядкото им състояние. Експертите се опитват да установят как функционират белите дробове и кръвоносните съдове на новородените, за да определят най-добрия начин, по който да ги захранват.

Рене Янг и Саймън Хауи вече имат 7 деца. Те решили да запазят близначките въпреки съветите на медици, че бебетата ще имат уродлив вид и ще им се подиграват.

Двамата горди родители смятат, че Хоуп и Фейт са красиви момиченца и могат да се похвалят с подкрепата на всичките членове на семейството. Янг и Хауи са наясно, че децата им ще страдат от сериозни проблеми, но се надяват момиченцата да растат здрави и спокойни.

Последвайте канала на

Novini.bg
14023 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Дидо

2014.06.22 | 20:08

7
Евала на родителите ,че са решили да ги запазят! Това все пак са две души. Животът не бива да бъде прекъсван, само защото се откланя от общоприетите норми. Бог да е с вас!

2014.06.22 | 20:07

4
в библията пише да се пазиш от куцо, кьораво и сакато, защото те са наказани от бог да се мъчат на тази земя заради стари грехове. така че раждаш и го оставяш да се оправя само
ani

2014.06.11 | 19:02

2
ne smiatam 4e e redno da se rajdat takiva decaqtakova dete-s dve lica===kak bixte jiveli vie vie po tozi na4in
Мао

2014.06.22 | 20:07

6
Така е като се бъркат в божиите работи. Израждат се мутанти. Ако докторите неуспеят да ги разделят за тях няма да е нормален живот.
uha

2014.06.22 | 20:07

5
mainata vi na vsichki koito rugaete.vsqka forma na jivot e cenna!
Джони

2014.06.11 | 19:02

3
Всяка, но не тази и твойта.

2014.05.14 | 21:36

1
Тази е ненормална.. аз ако бях тези деца щях да искам да се самоубия.. нямаше да го направя, но щеше да ми се иска.. със сигурност..

Добави коментар

Водещи новини