Стражари дебнат джебчийки, те правят стена на страха

  • 09 май 2014 07:14

  • 3777
  • 3
Стражари дебнат джебчийки, те правят стена на страха
©

Стражари и апаши се дебнат с фотоапарати на морето. Едните правят "стени на срама" със снимки на най-чевръстите крадли, а другите - "стени на страха" с портрети на доброволците, които ги ловят, пише "Телеграф". Това разкриха участници в гражданските патрули, тръгнали на война с джебчиите във Варна.

Във Фейсбук има група с над 1000 последователи, които непрекъснато качват кадри с апаши. В същото време крадците от града в близост Игнатиево лепят на видни места снимки на преследвачите си.

В морската ни столица се надига истинско опълчение срещу мургавите апаши след резила с първия круизен кораб, акостирал у нас. Щом стъпиха на брега те бяха обрани. Ден след срамния инцидент група варненци организираха граждански арест за крадли и ги отведоха в Първо РПУ. Веднага последва и ответен отговор - техни близки издебнали стражарите доброволци пред полицейското управление и ги заснели. Още същия ден снимките били разпрострнени в съседното на Варна Игнатиево, откъдето тръгват много от джебчийските бригади.

Групата във Фейсбук се казва "Внимание!!! Крадлите на Варна!" и за няколко дни събра над 1000 последователи.

Ловците на крадци ни съветват: "Стискайте чантата си и не се поддавайте на хитростите им. За да ви оберат , понякога са им нужни не повече от 10 секунди. Не се притеснявайте, че ще ги обидите незаслужено, ценностната им система не е като нашата. Няма да се трогнат от бой и обиди - те живеят с тях. Снимайте ги! Заедно ще ги спрем!, коментират стражарите. Според тях изкуството в да спипаш джебчийката в момент на кражба. За тях това не е престъпление, а традиция и професия, за която са обучавани от малки.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3777 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.25 | 16:09

3
Поздравления,само така ще ги ограничим,като всеки пострадал от крадец или измамник,му изложи снимката в сайт на крадците и мошениците.Или му/ѝ разлепи снимката на обществени места,за да се предпазят останалите.
FM

2015.01.25 | 16:09

2
Трябва да има снимки на всички апаши по витрините, с надпис \" НАША ГОРДОСТ \".
Кубрат

2014.08.10 | 18:12

1
Да питам, ако я хвана, докато краде, дали ще мога аз за 10 секунди да и отрежа ръката ? А ?

Добави коментар

Водещи новини