Потвърдено: Счупен карабинер е причината за инцидента в цирка

  • 08 май 2014 10:36

  • 2615
  • 0
Потвърдено: Счупен карабинер е причината за инцидента в цирка
©

Карабинерът, който е държал платформата във въздуха над манежа, на който пострадаха акробати, се е счупил на три части. Той е причината за инцидента в цирка "Ринглин", съобщи Нова телевизия, позовавайки информация на властите в щата Род Айлънд. Конструкцията, на която висели акробатите, се държала единствено на една Д-образната скоба. Не е ясно дали карабинерът е бил неизправен или е бил монтиран неправилно.

От цирка обясниха, че разполагат със специален екип, който е постоянно с трупата и прави проверки на конструкциите преди всяко представление.

Инцидентът се случи по време на цирков номер, когато пострадаха осем акробатки, сред които българката Виктория Мадейрос, както и още един цирков артист, който е бил долу на манежа. Нашата сънародничка е в сравнително добро състояние. Тя се възстановява след трета хирургическа операция, каза съпругът й Андрей. Той уточни, че жена му има метална шина в областта на врата.

Сериозно е състоянието на още четири от колежките на Виктория, като за две от момичетата не могат да се дадат гаранции дали ще могат да ходят отново, стана ясно от медиците. Други две акробатки вече са изписани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини