Генерал от НАТО: Русия няма да изпрати войски в Източна Украйна

  • 06 май 2014 07:46

  • 4119
  • 9
Генерал от НАТО: Русия няма да изпрати войски в Източна Украйна
© gettyimages

Руски войски няма да навлязат в Източна Украйна, изрази увереност най-висшият военен от НАТО, цитиран от Ройтерс.

Главнокомандващият силите на алианса в Европа генерал Филип Брийдлав се аргументира, че Русия може да постигне своите цели в съседната страна с други средства. Американският генерал довери на конференция по въпросите на отбраната в канадската столица Отава, че само допреди седмица е смятал, че вероятният военен отговор на Руската федерация ще е да изпрати войски в Южна Украйна, които да установят сухоземна връзка с анексирания през март от РФ украински полуостров Крим, преди евентуално да продължат към черноморското пристанище Одеса. "Днес обаче ще ви кажа, че не мисля, че това е най-вероятният сценарий... Сега смятам, че руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 може да е способен да постигне целите си в Източна Украйна и никога да не премине границата със своите  сили", заяви главнокомандващият силите на НАТО в Европа. Генерал Брийдлав прогнозира, че най-вероятният сценарий според него е, че Путин "ще продължи да прави това, което прави в момента: да дискредитира (новите украински прозападни власти), да предизвиква вълнения, опитвайки се да подготви сцената за сепаратистко движение" с цел гарантиране на хватката на Москва върху Източна Украйна.

Русия е изпратила в Източна Украйна специални части, които разпалват безредици, изрази увереност най-висшият военен от НАТО. В същото време той направи уговорката, че е твърде рано да се каже дали те обстрелват с ракети украински военни хеликоптери. Най-малко три украински армейски вертолета бяха свалени през последната седмица от проруски сепаратисти в източната част на страната, припомня Ройтерс. Канада ще окаже на Украйна помощ, включително финансова, обеща на среща с генерал Брийдлав канадският премиер Стивън Харпър, цитиран от ИТАР-ТАСС. Харпър не уточни в какво точно ще се състои тази поддръжка. Канада ще изпрати наблюдатели на президентските избори в Украйна на 25 май, припомни той. Канадският премиер изрази дълбоко безпокойство по повод продължаващото нарастване на насилието в бившата съветска република, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4119 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2015.05.26 | 12:26

9
САМО РУСИЯ ! САМО БЪЛГАРИЯ ! САМО ПУТИН ! САМО ВОЛЕН ! ДОЛУ САЩ , ЕС ! ДОЛУ европедерасите у нас и в Брюксел !

2015.05.20 | 11:37

8
Освен това на страната на рускоезичните от югоизточния регион премина цял батальон от украинската армия в който има зенитноракетен взвод въоръжен с преносими зрк-"стрела"...

2015.05.20 | 11:37

7
Руски танк - таратанк.
генерал от НацисткаАмериканскаТерористичнаОрганиза

2015.05.20 | 11:37

6
Крадецът вика дръжте крадеца.

2015.05.20 | 11:36

5
генерал от Нацистка Американска Терористична Организация(НАТО)...дъра бъра , дъра бъра... Крадецът вика дръжте крадеца.

2015.05.19 | 23:09

4
Как ли би постъпил Обама на мястото на Путин?

2015.05.19 | 23:09

2
Ха. Ама този Руски спецназ бил много зле въоръжен бе Г-н Бридлав.Просто да ги оплачеш.Ловни пушки, жени, които спират бронирани машини с ръце....
аз

2015.05.19 | 23:09

3
Сигурно си прав?! Предполагам, че хеликоптери се унищожават най-добре с голи ръце?! В краен случай - с ловна пушка и сачми за зайци?! Майко мила! Какви ли не идиотщини сте готови да изръсите, само и само да не признаете за руските военни!
ж

2015.05.19 | 23:08

1
Някой да ги е победил?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини