Плевнелиев заминава за Плиска и Варна

  • 30 април 2014 15:25

  • 1227
  • 4
Плевнелиев заминава за Плиска и Варна
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посети Плиска и Варна на 2 и 3 май, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 2 май в Плиска президентът Плевнелиев ще даде начало на тържествената програма за отбелязване на 1150 години от Покръстването на българите, която ще се състои под негов патронаж.

В Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват "Плиска" държавният глава ще присъства на благодарствен молебен, който ще бъде отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Президентът ще участва в дискусия на тема "Покръстването в контекста на цивилизационния избор на Борис I и насоки за развитие на град Плиска като туристическо и културно средище", с участието на представители на местната власт, учени и експерти.

По-късно във Варна президентът Плевнелиев ще се срещне с капитаните и практиканти на ветроходите, участници в Международната регата "Блек Сий Тол Шипс Регата 2014", както и с организаторите на състезанието.

Държавният глава ще бъде гост на българската баркентина "Калиакра", ще се срещне с екипажа на ветрохода и ще се запознае с подготовката за участието му в регатата.

На 3 май президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще приеме Парада на ветрилата на ветроходците, участници в международната регата. От борда на кораба "Капитан I ранг Димитър Добрев" президентът ще даде начало на Парада на ветрилата, след което ще стартира първият етап на надпреварата Варна-Новоросийск.

Организатор на регатата е международната благотворителна организация Сейл Трейнинг Интернешънъл (STI), а организатор от българска страна е община Варна. Патрони на регатата са президентите на страните, чиито пристанища ще бъдат домакини на състезанието - България, Русия и Румъния.

В регатата България ще бъде представлявана от баркентините "Калиакра" и "Роял Хелена", както и от яхтите "Сий Адвенчър" и "Феникс", съобщава БТА.

Последвайте канала на

1227 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.05.01 | 01:09

4
Бягайте от тоя лъжлив палячо ! Заразен е от европедерастия и е крадлив мошеник офшорски !
Гуньо

2014.05.01 | 01:08

3
Този плазмодий по добре да върви в пръждомите!

2014.05.01 | 01:08

2
Мирище на офериране имотче или яхта
гошо

2014.05.01 | 01:08

1
Тъкмо и в тези райони хората да разберат какво точно представлява нашия "главнокомандващ".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини