БЛС: За пореден път се окаля българския лекар

  • 30 април 2014 12:58

  • 4265
  • 5
БЛС: За пореден път се окаля българския лекар
©

Тълкуванията, които прави НЗОК за това кога и как някой трябва да се лекува, не са работа на касата. Това заяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов на пресконференция, на която БЛС изказа позицията си след изнесените от НЗОК данни от проверките на изпълнителите на медицинска помощ.

Никъде другаде в Европа няма такъв стандарт като у нас – брой на дни, които пациентът трябва да лежи в болницата, посочи той.

Огромно престъпление, извършили лекарите – пуснали онкоболни да си отидат за Великден. Това явно е огромно престъпление, те трябва да лежат с белезници – това прозвуча, заяви д-р Райчинов.

Напълно разбираемо е възмущението на онколозите. Всичко това се прави с една цел -да се покаже една свръхативност на касата, за която цел избраха, обаче, най-светлия християнски празник. Това е обидно за нас лекарите в България. За пореден път се окаля българския лекар, посочи председателят на БЛС.

Той припомни, че българските лекари са едни от най-ниско платените. Неспособността на институциите да се справи с проблемите се стоварва на главата на лекарите. Поискахме срещи и с министър на здравеопазването за търсене на решението на организационните и финансовите проблеми. Но до момента няма нито среща, нито решение на проблемите, посочи Райчинов.

Ние самите ще санкционираме лекари които не си вършат работата или фалшифицират данни, заяви председателят на БЛС. Касата ефективен контрол не е в състояние да прави. Това се доказа за пореден път., посочи Райчинов. Обикновено, когато се срещаме с колеги от Европа първият въпрос е - колко лекари може да ни дадете.

Който и лекар нарушава правилата, последният, който ще застане да го защитава е БСЛ, но да се говори общо за лекари и болници, това за нас е неприемливо, каза Райчинов.

Няма да приемем такъв стил и метод на работа, каза той по повод на проверката на НЗОК по Великденските празници.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4265 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
k

2014.05.14 | 19:13

5
Другарката Тодорова на Илияна Ѝотова сестра е.Като е „социална“,защо заплаща лекарствата по здравна каса на цени 4 и повече пъти по скъпи от например в Испания.
фелдшер

2014.05.14 | 19:13

4
Подкрепям напълно лекарите, за съжаление младите новозавършили лекари и сестри ще отидат веднага да работят примерно в Германия.
Ulaf

2014.05.14 | 19:12

3
Напълно подкрепям лекарите. Най-малкото защото знаят, че ако нещо не разбираш или в нещо си некомпетентен, по-добре да не пипаш каквото не ти е работа - за разлика от "другарите" от БСП. Които от нищо не разбират, но за власт и кокал са готови на всичко. Да не говорим за тая тъпа дропла на здравната каса - тези хорица.чиновници там просто не могат да разберат, че не са там за да "воюват" с народа си, вместо да му служат.
сдг

2014.05.10 | 14:25

2
Райчинов,сещаш ли се колко лош беше Бойко и с какъв трепет се мазнеше на тези "новите" управляващи?Е ето я благодарността им за теб лично!
1

2014.04.30 | 15:22

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини