Маргарита Попова: На учителите най-много приляга да са водачи на нацията

  • 29 април 2014 11:57

  • 1899
  • 3
Маргарита Попова: На учителите най-много приляга да са водачи на нацията
© Булфото (архив)

Семейството, децата, училището, читалището, църквата са нашата национална ценност и на никой повече не приляга, както на  учителите, да са водачи на българската нация. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова в приветствието си на  конференцията "Социалната роля на семейството, училището, местната власт и църквата за формиране на гражданско общество", организирана от Синдиката на българските учители.

Вицепрезидентът заяви, че нашите деца са птици с криле, нека да ги оставим да "летят", да пътуват, да видят широкия свят, но да знаят, че има нещо, което е единствено и то в глобалния свят ще ги направи ценни и уважавани. Това е да познаваш себе си, ако  не познаваш себе си, ако не знаеш кои са корените ти - ти си ничий, дори и в глобалния свят, посочи Попова, цитирана от БТА. По думите й като общество, "сме сторили голям грях на себе си, като допуснахме това голямо разединение на нацията".

Дълбоко съм убедена, че в днешния ден това е нашият най-голям проблем, заяви вицепрезидентът в словото си. Тя отбеляза, че чрез националната ни идентичност и с връщане назад - към истинското и родолюбивото образование, ще можем да намерим едно от решенията за този  въпрос.

Според Маргарита Попова трябва да ползваме гаранциите на ЕС, за да защитим и да наложим по-успешно националните си приоритети и националния си интерес. "Ще говорим за енергийна ефективност, когато се научим да говорим за духовната ни сила и мощ", заяви вицепрезидентът. Тя добави, че силата на една държава и нейната дума се чува толкова повече, колкото по-силни и отчетливо присъстваме на масата със силата на българския, на националния дух. "Всичко друго е желание и жажда за повече власт и повече печалби. Няма какво да ни заблуждават - това е истината, докато не върнем на масата разговора за силата на националния дух, никой няма да ни чуе", заяви в приветствието си към участниците във форума Маргарита Попова.

Тя каза, че България има нужда от национален план, от национална доктрина и изброи нашите национални проблеми, освен разединението. Това са демографската криза, миграцията, бедност, безработица, нужда от растеж и от работни места, допълни вицепремиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1899 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.30 | 07:06

3
При добро заплащане,педогозите,които работят като детегледачи и болнргледачи в Европа,биха се завърнали в България.

2014.04.29 | 21:18

2
Да, на учителите, ама ги няма едновремешните Даскали, дето са били хора енциклопедисти, със задълбочени познания във всички науки, математици, полиглоти и издигнат морален дух! Тези хора са работели с пълното съзнание, че градят бъдещето на Държавата. Сегашните учители, в мнозинството си, са курви, злобарки, безхабернички, мразещи децата и родителите им. Ако не са отрицателни личности, са просто безлични. Другите, тези с качествата, напускат системата и започват да работят нещо друго, което дори и да е свързано с образованието, не е с подкрепата на държавата.
ИЛИЕВ

2014.04.29 | 15:23

1
Заради тези тъпи евреиски муцуни,виетнамци ще започнат да спират и пускат тока в енергото!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини