Повдигнаха 4 обвинения на Веселин Пенгезов (обновена+видео)

  • 28 април 2014 10:49

  • 6075
  • 3
Повдигнаха 4 обвинения на Веселин Пенгезов (обновена+видео)
©

Веселин Пенгезов се яви в ДАНС, предаде репортер на novini.bg.

Председателят на Софийския военноапелативен съд съобщи пред насъбралите се журналисти, че е разбрал, че го обвиняват, че е част от престъпна група, състояща се от 10 човека. Той поясни, че подробности ще съобщи след като излезе.

Пенгезов дойде в ДАНС без адвокат. По думите му, той ще се защитава като Георги Димитров.

В 10 часа в ДАНС бе и съдията от Военноапелативния съд в столицата Петър Петков. На него му е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване.

Пенгезов, който бе военен съдия с ранг генерал-лейтенант, е ръководил проект за развитие на софтуерна програма за военните съдилища в София и Плевен през 2008 година, финансиран със средства на ЕС. Става дума за 375 000 евро. Според прокуратурата е имало заобикаляне на Закона за обществените поръчки. Изпълнението на проекта е дадено на експерти, а по-късно са отклонени и средства от него.

Веселин Пенгезов е с 4 повдигнати обвинения, предаде репортер на novini.bg. Три от тях са за помагач и четвъртото е за извършител. Няма повдигната мярка за неотклонение. „Добър съм. Имам постоянен адрес и ходя на работа“, обясни той. Пенгезов съобщи още, че няма забрана за излизане от страната. Той поясни също така, че няма повдигнати обвинения за участие в престъпна група, защото обвиняеми са само той и Петър Петков.

Още снимки вижте тук

Последвайте канала на

Десислава Станева
6075 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.29 | 11:24

3
То в държавният сектор освен да крадат друго не оправят!

2014.04.28 | 22:08

2
И тоя ще го измислят .Сега както плюеше по тройната коалиция и Пеевски ще почне да плюе по ГЕРБ.Те схемите са едни и същи.После като си изпълни задачата ще се окаже че няма събрани достатъчно доказателства и ще го пуснат.
PER BORTEN

2014.04.28 | 22:04

1
DVAMA-TRIMA OT SADIITE KAPITALISTI S OBVINENIA-OSTANALITE LINTCH OT NARODA-SPOKO

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини