Общинските съветници от Дупница стоят без заплати от 7 месеца

  • 28 април 2014 10:29

  • 729
  • 0
Общинските съветници от Дупница стоят без заплати от 7 месеца
©

Общинските съветници от Дупница не са вземали заплати от 7 месеца, съобщи председателят на Общинския съвет Владимир Владимиров.

Според него, не става въпрос за голяма сума, защото 32-мата местни парламентаристи, без председателя, получават по 116 лева месечно, тъй като за разлика от други общини в района, те не са си гласували увеличение на заплатите, предаде БНР.

"Наивно е обяснението на кмета инж. Методи Чимев и на администрацията, че общината е в тежко финансово положение и затова съветниците не вземат заплата. По-скоро виждам политически мотиви и позиции в това. В съвета се създаде ново болшинство, в което ГЕРБ не участва", каза инж. Владамиров и обеща да даде специална пресконференция по проблема със заплатите.

След като през януари Ивайло Константинов подаде оставка като председател на минипарламента, макар че ГЕРБ 11 съветника срещу 8 за БСП, партията на Бойко Борисов вече е опозиция в общинския съвет. Съветници в Дупница харчат лични пари, като им се налага да пътуват за срещи с избиратели, да посещават събития, обекти и т.н., споделя Георги Пехливански от БСП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини