Хванаха телефонен измамник по схемата "колетна пратка"

  • 25 април 2014 14:27

  • 1633
  • 0
Хванаха телефонен измамник по схемата "колетна пратка"
©

Великотърновски криминалисти разкриха извършител на телефонна измама по схемата „колетна пратка“. Работата по случая започнала в края на миналата година.

На 12 декември мъжки глас съобщил по телефона на 79-годишна жена от старата столица, че племенникът й е изпратил колет от чужбина с много важни документи, които тя трябвало да получи от куриерска фирма срещу 1300 лв. Жената предала исканата сума на непознат мъж, но получила празен пакет, затова веднага потърсила съдействие от полицейските служители.

След проведените действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 24-годишният П.И. от Горна Оряховица – с 29 криминални и съдебни регистрации, част от които за подобни прояви.

След доклад на материалите по случая в прокуратурата, той е привлечен в качеството на обвиняем за извършена от него измама в условията на опасен рецидив. Към момента П.И. е с наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по друго досъдебно производство на плевенското Първо РУП за идентично престъпление.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини