Третокласници скандират "Оставка" срещу директора си

  • 25 април 2014 07:42

  • 1692
  • 1
Третокласници скандират "Оставка" срещу директора си
©

500 ученици бяха въвлечени в скандал между директора и преподавателите от училище „Св.Св Кирил и Методий” в град Две Могили, русенско. Притеснени родители коментират, че децата им били изведени на двора, за да искат оставката на директора, който е възстановен преди два дни на работа, след спечен съдебен спор. Суматохата в училището не стихва, по сградата са нанесени материални щети, показа БТВ.

40 от преподавателите твърдят, че не желаят Иван Вълков за директор, защото имал неприемливи начини на управление и правел интриги в колектива. Той самоволно определял кой учител колко часове ще има. Отричат да имат нещо общо с импровизирания ученически протест на двора. Казват, че децата реагирали остро, след рокадата в дирекцията.

Напрежение избухва заради решението да назначат Иван Вълков за директор на местното училище. Ученици, родители и учители не са съгласни с това решение. Съдът го възстановява на поста. Децата излизат на двора при встъпването му в длъжност и започват да скандират: "Оставка".

"Според него това въвличане на деца е недопустимо. Децата бяха въведени много грубо в конфликта. Това са деца 2-ри и 3-ти клас. Учители се качиха дори на един от покривите, за да скандират. Дете се е обадило на майка си и е казало, че учителката го кара да скандира - това е недопустимо", коментира директорът Иван Вълков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1692 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.27 | 10:59

1
Открито – 15 април 2014: Има ли мъртви души в Първо помощно училище в София?

Добави коментар

Водещи новини