Оплакваме се за стоки - менте само по мейла

  • 05 септември 2011 18:59

  • 1280
  • 0
Оплакваме се за стоки - менте само по мейла
©

Потребителите отново ще могат да подават жалби, сигнали и предложения по интернет и без електронен подпис. За промяната настоява новоизбраният председател на Комисията за защита на потребителите Александър Масларски, а предложението ще бъде гласувано в четвъртък. Според Масларски имейлите на гражданите до комисията не са анонимни, защото съдържат контакти за обратна връзка.

Спорното изискване за електронен подпис беше въведено от Дамян Лазаров, който през последните 12 години оглавяваше органа, а преди седмица подаде оставка. Решението срещна съпротивата на експерти и обществени организации. Според тях изискването - онлайн жалбите задължително да са придружени от електронен подпис – затруднява потребителите за сметка на спокойствието на чиновниците.

По бюрата на служителите на комисията вече са натрупани хиляди жалби. Обработването им е силно затруднено заради минималния щат там.Окончателното решение за отпадането на електронния подпис от жалбите ще се вземе в четвъртък след връщането от отпуск на един от членовете на комисията, чиито глас ще гарантира кворум.

Последвайте канала на

Novini.bg
1280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини