Нулев прием след 7-ми клас в 4 гимназии в Сливен

  • 23 април 2014 14:00

  • 2036
  • 1
Нулев прием след 7-ми клас в 4 гимназии в Сливен
©

Четири професионални гимназии в Сливен са застрашени от нулев прием след седми клас.

Това каза пред журналисти днес и.д. началник на Регионалния инспекторат по образованието Александър Борисов, цитиран от БТА. Той заедно със заместник-министъра на образованието Атанаска Тенева откри Панорама на образованието в града.

Застрашените гимназии са по електротехника и електроника, текстил и облекло, механотехника и строителство и геодезия.

Причината според Борисов е, че една част от специалностите не са приложими в момента и в Сливен няма такива бизнес възможности.

На Панорамата, която ще продължи и утре, са представени три профилирани гимназии, осем професионални гимназии, три среднообразователни училища, един частен професионален колеж и педагогически факултет към ТУ-София.

Заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева съобщи, че 277 души от областта са потърсили информация по друг проект на министерството - валидиране на самостоятелно придобити професионални знания и умения.

Заместник-министърът съобщи още, че през тази седмица с министерска заповед Александър Борисов ще бъде назначен официално за началник на РИО-Сливен.

В Сливен днес бе открит официално и Център за кариерно ориентиране. Институцията работи от две години, като представя програмите по кариерно ориентиране на всички ученици от 1 до 12 клас в областта.

Последвайте канала на

2036 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.02 | 07:18

1
Причината е, че няма ученици, а училищата са много

Добави коментар

Водещи новини