Продават най-страшния остров на света (снимки)

  • 23 април 2014 09:13

  • 7161
  • 0
Продават най-страшния остров на света (снимки)
©

Италианският остров Повеля, който се рекламира като „най-обладаното от духове място на света”, вече може да бъде ваше. Засега начална цена не е обявена, въпреки че италианското правителство реши да пусне на търг необитаемия остров от 6,8 хектара. Очаква се Повеля да бъде отдаден под наем за период от 99 години.

В опит да закърпят изтънелия джоб и да съкратят публичния дълг, италианските власти решиха да обявят за продажба и други активи. Парчето земя край Венеция обаче е най-сензационно, защото носи печалната си отдавна. През 1922 г. на Повеля е открита психиатрична клиника, пише "Новинар".

Легендата разказва, че на място един от лекуващите лекари е извършвал по жесток начин лоботомии. При чудовищната интервенция се прерязват снопчетата от вътрешномозъчни нервни влакна, свързващи основата на главния мозък с челната мозъчна кора. За безмилостната терапия психиатърът използвал ръчни бормашини и чукове. По ирония на съдбата самият лекар решил, че духовете на починалите пациенти са го побъркали и той решил да се спаси от тях, като скочи от кулата на болницата.

Ако гнусните експерименти с хора не ви се струва достатъчно атрактивен рекламен довод, тогава може би ще ви спечели фактът, че островът е бил свърталище на чумави през Средновековието. В годините след големия мор прокълнатото парче земя става пристан за мнозина с нелечими инфекциозни заболявания. Според едно от мрачните поверия телата на толкова много жертви на болести са били изгорени на Повеля, че сега там почвата е наполовина съставена от човешка пепел.

В продължение на години италианското правителство ограничава достъпа до острова, въпреки че някои ловци на призраци все пак успяват да се доберат до Повеля. Сега администрацията се надява спечелилият търга да е щедър инвеститор, който да превърне бившата болница в луксозен хотел.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
7161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини