ДАНС влезе в Община Плевен (галерия)

  • 22 април 2014 18:46

  • 4948
  • 3
ДАНС влезе в Община Плевен (галерия)
© Булфото

В момента в сградата на Община Плевен тече проверка от ДАНС, съобщиха от пресцентъра на община Плевен.

Кметът проф. д-р Димитър Стойков и зам.-кметът Алексей Зелов не са задържани, а оказват пълно съдействие в разследването, уточниха от общината.

Първоначалната информация беше, че зам.-кметът Алексей Зелов е бил арестуван при акцията, тъй като е изнудвал местни фирми за 4000 лева.

Преди месец, отново в спецакция на ДАНС, бе задържан кметът на Тетевен - Милен Милев, и неговият заместник. Те са обвинени в манипулиране на обществени поръчки, ощетили общината с 1 милион лева.

Междувременно агенция Фокус съобщава по неофициална информация, че за 24 часа е задържан зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов. След като бъде готов обвинителният акт, прокуратурата ще излезе официално с информация за случая.

Алексей Зелов е в екипа на кмета на Плевен проф. Димитър Стойков още от времето, когато градоначалникът оглавяваше университетската болница преди местните избори през 2011 г. И опонентите на кмета са признавали за Зелов, че е финансов експерт от висока класа. Не е бил партиен активист.

Eдинственият случай, когато името му бе замесено в неприятна ситуация, бе след питане на общинския съветник от дясната опозиция Георг Спартански кога Зелов е придобил българско гражданство и имал ли е такова, когато е станал заместник-кмет. Тогава се разбра, че Зелов е взел българско гражданство през есента на м.г.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4948 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.23 | 22:40

3
Още изгорели гейбери. Кеф.

2014.04.23 | 08:51

2
каквото е отношението им към работата, такова е и към Вас български робчета
123

2014.04.23 | 00:15

1
Нека да дойдат в Габрово и да арестуват кметицата и онзи урод Томислав Дончев, дето по няколко милиона си свиха от водния цикъл, разораха и разкопаха града и ще го оставят така, защото парите вече ги няма.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини