Шефът на ЕП: Санкциите срещу Русия ще ударят ЕС

  • 22 април 2014 13:27

  • 1918
  • 0
Шефът на ЕП: Санкциите срещу Русия ще ударят ЕС
©

Санкциите срещу Русия ще нанесат тежки последици върху икономиката на Европейския съюз, каза председателят на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, предаде ИТАР-ТАСС.

Ръководителят на депутатите, представляващи 28-те страни от блока, даде интервю пред френския в. Паризиен. "В случай на санкции спрямо Москва трябва да подготвим гражданите на ЕС за това, че такива мерки могат да имат определено въздействие върху нашата икономика. Може да се вдигнат цените на енергия и европейските инвестиции в Русия да бъдат блокирани", заяви германският политик пред изданието. Отговаряйки на въпрос дали ЕС е постъпил правилно при овладяването на украинската криза, Шулц заяви, че Брюксел е направил това, което трябва.

ЕП на 17 април 2014 г. призова ЕС да въведе санкции срещу да се въведат санкции срещу руски енергийни компании, търгуващи с 28-те. Днес пред депутатите премиерът на страната Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега заяви, че Русия има добри икономически отношения с Европа. Той също подчерта, че страната му е заинтересована от диверсификацията и смята да увеличи обема на газовите доставки за Китай и Япония, информира РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини