Константинов: Нужна ни е политика в здравеопазването

  • 04 септември 2011 12:27

  • 1022
  • 3
Константинов: Нужна ни е политика в здравеопазването
© Булфото

Дълговете на болниците са с около 50 млн. по - малко. Към момента просрочените задължения също намаляват. Това каза в интервю за предаването „Неделя 150" по БНР Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование, министър на здравеопазването. Той уточни, че причина за тези резултати е строгата политика на правителството.

Константинов поясни, че тези болници, които се закриват, са заради неизгодни сделки и пример за това е болницата в Девин.

Като предизборни глупости Константинов определи думите на адвокат, че в Девин е имало много смъртни случаи заради не оказана лекарска помощ.

Министърът уточни, че е абсолютно ясно, че в Девин е необходимо да има лечебно заведение заради местоположението на града.
„Стратегията на здравното министерство е да се наблегне много силно на дневните стационари".

Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование бе категоричен, че болниците не могат да съществуват в това състояние, в което е. „Трябва да се гледа в бъдещето и да е ясно къде се извършват големите хирургични операции и малките", поясни още той.

„Има бум на лечебни заведения, насочени към инвазивната кардиология", каза д-р Константинов.

„Всички хора в тази държава трябва да имат достъп до лечение", заключи министърът и допълни, че България трябва да има политика в здравеопазването.

Последвайте канала на

1022 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Стоян

2011.09.05 | 19:25

3
Да,има бум на частните болници за инвазивна кардиология-защо нищо не се прави срещу това?Защо никой не говори за злоупотребите в частните инвазивни клиники на Чайкафарма-към бившата Търговска лига?Или там водите са много мътни и никой не смее за се залови!!Защото обикновените хора смятат,че лекарите имат вина-а проблемите са далеч по-нависоко..или по-точно ,по-надълбоко.
РАК

2011.09.05 | 07:55

2
Тоя ня ма ли кой да го ИЗМЕТЕ!!!
боза

2011.09.04 | 18:55

1
Видкее- Питкеееее вземи да ходиш на работа на време и да не връщаш часовете на новинитеее... Хайде постарай сее..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини