Отчаяни южнокорейци наемат частници за откриването на децата

  • 17 април 2014 10:01

  • 2564
  • 0
Отчаяни южнокорейци наемат частници за откриването на децата
© gettyimages

Отчаяни южнокорейски родители наемат спасителни екипи в надежда да бъдат открити техните деца, пътували на потъналия вчера ферибот предаде Скайнюз.

Десетки роднини на учениците са се събрали по брега на морето и отправят погледи към мястото, където потъна вчера корабът. Баща на един от учениците е заявил, че не може да чака и е платил 61 000 вона (около 35 паунда) на частна фирма, която да открие детето му. Още 10 са последвали примера на мъжа и са дали пари на частници. Съкрушена жена разказва пред британската агенция: Сълзите ми пресъхнаха, но аз все още тая надежда и вярвам, че властите правят всичко възможно да ни върнат децата. Друга майка разказва, че е получила текстово съобщение от 17-годишния си син, който е бил на борда след катастрофата. "Не можах да си поема дъх от радост", посочва жената.

Спасилите се от плавателния съд хора разкриха подробности около трагедията, предаде Си Ен Ен. Оцелели разказват, че когато фериботът се е наклонил по високоговорителите се е чуло нареждане пътниците да останат по местата си. "Започнахме да се питаме какво да правим, не е ли време да се спасяваме", разказва пътник от Севол.
Хората е трябвало да избират дали да се подчиняват на указанията или дали да слагат спасителни жителки и да скачат в студената вода, коментира американската телевизия.

По последни данни жертвите на трагедията са 9, като властите на азиатската държава продължават операцията по издирването

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини