Изтеглят 42 000 коли заради паяци, пристрастени към бензина

  • 14 април 2014 17:49

  • 3634
  • 1
Изтеглят 42 000 коли заради паяци, пристрастени към бензина
©

Паяци, пристрастени към бензина, станаха причина за изтеглянето на 42 хиляди автомобила „Мазда”, тъй като се навъртали край колите и можело с паяжините да предизвикат задръстване и блокиране на някоя система, пише "Новинар".

По същата причина през 2011 г. автомобилната компания привика собствениците на 52 хиляди коли в сервизите си.

Собствениците на 42 хиляди автомобила "Мазда", произведени между 2010 и 2012 г., бяха изумени от причината, заради която били привикани да оставят колите си в сервиз за отстраняване на проблем. Оказало се, че проблемът далеч не е свързан с някой технологичен пропуск, а с дребни жълти паячета, които били силно привлечени от миризмата на бензин.

Заради това гадинките често можело да бъдат намерени по колите, както и край резервоара. Производителят обаче прие съвсем сериозно заплахата, че паячетата могат да се вмъкнат в най-дребните дупки, да си оплетат паяжини и да задръстят някоя система, включително двигателя или резервоара. Това пък на свой ред носи риск от разливане на гориво, а оттам и от пожар.

Въпреки че досега не е имало инциденти, свързани с паяците, от „Мазда” решили да се презастраховат и се свързали с всички собственици на застрашените возила, за да ги извикат в сервизите си.

Борбата с паяците обаче не е свързана с механични подобрения по колите, а с инсталиране на по-нов софтуер, който да засича налягането в застрашените части и да предупреждава шофьорите за възможна опасност.

Това е вторият случай, когато „Мазда” привиква коли заради паяците. През 2011 г. компанията призова собствениците на 52 хиляди автомобила от серия 6 заради същия проблем. Тогава бяха инсталирани специални пружини, които трябваше да предпазят от нашествието на паяците, но се оказа, че методът не е много успешен.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3634 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
люх

2014.04.28 | 18:35

1
Ма вие хептен за мезе ни взехте вече :)

Добави коментар

Водещи новини