През април догодина ще може да се стига с метро до Летището

  • 11 април 2014 14:40

  • 1986
  • 0
През април догодина ще може да се стига с метро до Летището
©

След година връзката на метрото с Терминал 2 на летище София ще е готова и нови около 98 хиляди души ще могат да ползват ежедневно най-модерния обществен транспорт. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на участъка.

По думите на Фандъкова строителството и на двата участъка на метрото, които в момента се изграждат, върви по график. 60 на сто от участъка от бул. "Цариградско шосе" до летището е вече изграден, каза кметът.

Тя подчерта, че метрото остава един от най-модерните и успешни европейски проекти, реализирани в България. Заедно със строителството на метрото, четири километри нови булeварди в ж.к. "Дружба" и ж.к. "Младост" се очаква да бъдат завършени тази есен, информира Фандъкова. Във връзка с ремонта на моста при 4-ти километър тя призова гражданите да ползват буферния паркинг на бул. "Цариградско шосе", за да не попадат в задръстването на 4-ти километър. При ползване на метрото паркингът е безплатен, припомни Фандъкова.

По нейна покана в София е кметът на Букурещ Сорин Опреску заедно с делегация от експерти за обмяна на опит в областите транспорт, здравеопазване, социални дейности, образование и култура. Директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев представи днес пред Опреску схемата на столичното метро и начина, по който то се изгражда.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини