Гледат днес делото по жалба на майката на стрелеца от Лясковец

  • 11 април 2014 08:30

  • 1539
  • 2
Гледат днес делото по жалба на майката на стрелеца от Лясковец
©

Окръжният съд във Велико Търново днес ще гледа делото по жалба на майката на стрелеца от Лясковец Петко Петков, който на 14 март уби командос и рани трима негови колеги.

76-годишната Стефанка Петкова не е съгласна да бъде подложена принудително на съдебно-психиатрична експертиза, както реши Районният съд в Горна Оряховица. Прокуратурата поиска Петкова да бъде настанена в психиатрична болница и да бъде освидетелствана, за да се установи дали възрастната жена е в състояние да дава показания по воденото срещу сина й разследване. Съдът обаче отказа да я изпрати в специализирано заведение и назначи тройна психиатрична експертиза, която да бъде направена в амбулатория. Петкова оспорва пред Великотърновския окръжен съд това определение. Спроред нейния адвокат Виктор Костов решението на магистратите нарушава гражданските права на пенсионерката, която не е привлечена като обвиняема, а е само свидетел по разследването. Адвокатът подозира, че с назначената психиатрична експертиза се прави опит да бъде елиминиран основният свидетел на престрелката в Лясковец, информира БНР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1539 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
rossen4i4o

2014.04.15 | 20:34

2
с маневри и методологични похвати системата прикрива истинските Си престъпления, до кога ?
време за размисъл

2014.04.13 | 15:44

1
Тази женавсе още не желае да остави детето си на грижите на държавата, както много други правят веднага след раждане ( ако въобще се стигне до раждане )!!!!

Добави коментар

Водещи новини