Пресякоха контрабанда на стоматологични инструменти

  • 09 април 2014 14:32

  • 1244
  • 0
Пресякоха контрабанда на стоматологични инструменти
©

Два опита за контрабанден внос на голямо количество стоматологични инструменти и сребърни накити от Турция са пресечени на пункта Лесово.

Иззети са 1017 недекларирани стоматологични елеватори, клещи, огледала, шпатули, пинцети, сонди и др. стоматологични инструменти, както и 940 сребърни изделия с общо тегло близо 3 кг. Инструментите са открити в микробус с българска регистрация, който е влизал в страната от Турция. Шофьорът и неговият спътник обявили на българския граничен пункт, че не внасят стоки или валута за деклариране. При проверката обаче, в багажното отделение, са намерени 16 вида професионални стоматологични инструменти. Установено е, че нарушителят е от Шумен. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците.

Недекларираните сребърни изделия са открити също в микробус, но с чуждестранна регистрация, при съвместни действия на митническите служители и служителите на Гранична полиция. При проверка са открити 940 гривни, пръстени, обеци и други сребърни накити. Открити са и цигари без бандерол.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1244 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини