Почина и 200-килограмовият Цветко от Трън

  • 08 април 2014 07:36

  • 1684
  • 1
Почина и 200-килограмовият Цветко от Трън
©

200-килограмовият мъж от Трън, който бе в критично състояние, е починал в пернишката болница МБАЛ "Рахила Ангелова" вчера сутринта, съобщават от лечебното заведение.

39-годишният Цветко страдал от сърдечна, дихателна и бъбречна недостатъчност. Той бил само на апаратно дишане и няколко дни медиците правели опити да го върнат към нормалния живот, но без успех. Прекомерната му пълнота била причина за хроничните му болести, пише "24 часа".

Първоначално Цветко бил на лечение в столичната клиника „Токуда”, но после бил препратен в Белодробната болница в Перник заради заболяването на белите дробове. След два дни лечение обаче трънчанинът се влошил и бил докаран в болницата в Перник.

Най-тежкият българин, който си отиде преди Цветко - Иван Генов от Стражица, бе поразен от възпалени разширени вени и огромни язви по краката, след като всички болници му отказаха помощ поради липса на толкова голямо легло. Дори на погребението му, за да съдейства за полагането му в гроба, се включиха мотокар и пожарна.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1684 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.08 | 10:29

1
Да живее българското здравеопазване и Таня Андреева.

Добави коментар

Водещи новини