Допълнителни 100 млн. лв. за общините догодина

  • 07 април 2014 14:58

  • 1309
  • 2
Допълнителни 100 млн. лв. за общините догодина
© Булфото

През следващата година за общините ще бъдат отделени допълнителни 100 млн. лв., съобщи на пресконференция във Велико  Търново министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

По думите му тези средства ще бъдат разпределени за изравнителната субсидия, в която е включена издръжката на общинските администрации, както и за субсидиране на капиталовите разходи, общинските пътища и снегопочистването. Той уточни, че 20 млн. лв. от сумата ще бъде формирана от собствените приходи на общините, а останалите 80 млн. лв. - от държавния бюджет.

Според министър Чобанов предстои преразглеждане на критериите и методиката при формиране на средствата за субсидиране, като част от цялостната реформа за децентрализация.

До средата на годината трябва да стане ясно как ще изглежда пенсионната реформа, каза Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас. Той отбеляза, че предстои широко публично обсъждане, съвместно със синдикати и работодатели, през коя година може да бъде изравнено пенсионирането по възраст при мъжете и жените.

Във Велико Търново министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас и главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Димо Спасов се срещнаха с представители на бизнеса и представиха възможностите на банката за кредитиране на малкия и средния бизнес.

"За една година е налице успокоение на бизнес средата, а това означава, че е време за инвестиране", каза след срещата с бизнеса министър Чобанов, цитиран от БТА.

Той посочи, че представителите на бизнеса са дали добра оценка за работата си с приходната агенция, но все още междуфирмената задлъжнялост е голяма. По данни на Министерството на финансите, реалистично събираемите дългове са в размер на 1,6 млрд. лева. За да бъдат събрани, е изготвена програма за разсрочване на вземанията, отбеляза министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1309 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.08 | 08:46

2
Колко сте скромни. А аз мислех, че ще откраднете милиарди.
2

2014.04.08 | 08:46

1
Ами те сама обещават,до догодина има много време????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини