Откриват нов МОЛ в Плевен

  • 07 април 2014 10:45

  • 5742
  • 1
Откриват нов МОЛ в Плевен
©

Оценката на бизнеса за Плевен се вижда - открива се нов МОЛ. Това заяви кметът проф. Димитър Стойков в отговор на отправените към него критики от Реформаторския блок в града за състоянието на общинските фирми.

Новият търговско-развлекателен комплекс е готов от години, но не бе в състояние да започне дейност, едва сега - от 12 април т.г. той ще отвори врати за плевенчани, припомни кметът, цитиран от БТА. По думите му там ще бъдат разкрити 500 нови работни места.

Според проф. Стойков градът ще използва по-добре и резервите, които има индустриалната си зона, която е една от най-големите по площ в страната. Той припомни, че след ликвидиране на циментовия завод на мястото му има свободна площадка от 50 дка, подходяща за производствени дейности.

Проф. Стойков посочи и интереса, който италианският бизнес заяви към Плевен. Двадесет фирми в региона се развиват успешно с италиански инвестиции.

Последвайте канала на

5742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
реалиста

2014.04.14 | 09:04

1
Кога най-сетне ще прочетем, че е открит нов модерен завод. Стига с тия МУЛ-ЕТА. Баба Пена от Горно Нанадолнище няма кинти да си купува прашки от Виктория Сикретс

Добави коментар

Водещи новини