Лекарите да дават високоплатени дежурства в спешната помощ

  • 04 април 2014 18:46

  • 2017
  • 1
Лекарите да дават високоплатени дежурства в спешната помощ
© Булфото Архив

Лекарите от различни болници в страната да дават високоплатени дежурства в спешната помощ, независимо дали във филиалите на центровете за спешна медицинска помощ, или в спешни отделения на общинските болници. Тази идея на Националното сдружение на общините е била обсъждана със здравния министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския като част от концепцията за развитие на спешната помощ у нас, съобщи "Дарик".

Целта е да се намали смъртността сред населението, която е резултат от ненавременната намеса на бърза помощ. За цялото това преструктуриране на спешната помощ са предвидени повече от 200 млн. лв. като 160 млн. от тях са по Оперативна програма „Регионално развитие."

От Националното сдружение на общините са категорични, че подкрепят реформата в спешната помощ, която се отнася до оборудване на спешни отделения в общинските болници и на филиали в центровете за спешна помощ.

Д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския изрази надежда цялата реформа в спешната помощ да бъде завършена до края на мандата й като здравен министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.25 | 10:16

1
Лекарите не работят сами.Високо заплащане трябва да има за целия персонал.стига сте се подигравали с екипите.Дайте първа кат.труд,дайте 20 заплати при пенсиониране на екипите,вдигнете заплатите със 150% и ще има кой да работи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини