Хванаха контрабандни цигари на границата

  • 01 септември 2011 12:01

  • 821
  • 0
Хванаха контрабандни цигари на границата
©

Контрабандни цигари, укрити в хладилника на туристически автобус с българска регистрация, са заловени от митническите инспектори на митнически пункт Лесово днес при проверка. Това съобщиха от Митница-Бургас.

Автобусът е пресичал граничния митнически пункт в посока от Турция за България с група български туристи и екскурзовод. Всички са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, под охладените напитки в хладилника на автобуса са открити 110 кутии (2200 къса) цигари без акцизен бандерол, всички с надписи “For duty free sale only”.

Установено е, че контрабандните цигари са собственост на екскурзовода на групата - български гражданин от Ямбол. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Още два опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени от дежурните митничари на Лесово през последното денонощие. 210 кутии (4200 къса) цигари без бандерол от различни търговски марки са открити в газовата бутилка на лека кола „Мерцедес” при проверка по сигнал на Гранична полиция.

Нарушителят е 31-годишен български гражданин, също от гр. Ямбол, който е санкциониран с акт по Закона за митниците. Други 430 кутии (8600 къса) контрабандни цигари са открити в тайници в шофьорската кабина на ТИР с чуждестранна регистрация, който е пътувал от Турция за Норвегия през България. Срещу шофьора на камиона - турски гражданин е съставен акт за митническо нарушение.

Общо 40 опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново само през последния месец август. Задържани са 99 760 къса (4980 кутии) контрабандни цигари без акцизен бандерол, като повечето нарушители са български граждани.

Последвайте канала на

821 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини