Криминално проявен моторист без книжка удари патрулка

  • 01 септември 2011 11:30

  • 2730
  • 3
Криминално проявен моторист без книжка удари патрулка
©

Пернишки полицаи задържаха мотоциклетист за неподчинение при опит да бъде спрян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

Вчера, около 18.10 часа на главен път Е-79, в района на с. Долна Диканя бил направен опит от полицейски автопатрул да спре мотоциклет "Кавазаки” със софийска регистрация. Органите на реда получили информация, че въпросното превозно средство не се подчинило на служители от РУП – Дупница и продължило посока Перник.

Служител от група „Престъпления по пътищата” при ОДМВР – Перник с риск за живота излязъл на пътното платно и подал ясен и своевременен стоп-сигнал. Мотористът го заобиколил с бясна скорост и се ударил в служебния автомобил Опел „Астра”, на когото са причинени материални щети в предна лява част.

Управляващият мотоциклета А.Й. на 22 години от столицата и возещата се зад него П.С. на 22 години от Ловеч се отървали без наранявания. Оказало се, че младежът е криминално проявен, шофира без свидетелство за правоуправление и не представя задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.

Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотични вещества и заедно с момичето са задържани за 24 часа с полицейска заповед.

Експерти проверяват идентичността на номерата на рамата и двигателя на мотоциклета поради съмнение за интервенции. Установени са разминавания в цвета на МПС-то по талон и реалния в момента.

Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2730 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
COBRA

2012.06.10 | 15:10

3
Е какво искате от такъв 22 годишен келеш,нали трябва да се покаже като мъж пред някаква пачавретинка, да види как се оправя
The Storm

2012.03.10 | 04:25

1
Кобра не си прав. Не си бил свидетел, не познаваш момчето и явно не си забелязал, че държавата ни е адски скапана..информацията, която се подава-също. Ако си направиш труда да се поровиш в Гугъл, ще забележиш, че всяко списание и телевизия добавя по нещо от себе си в статията, за да стане по-пикантна. Имам познати в районното на Долна Диканя и от тях разбрах, че нещата въобще не стоят така. Разбира се, че ще се побликува това, което е в интерес на полицията. Не сме от вчера.
az

2012.06.10 | 15:10

2
boje poznavam horata vsichko e laja ama edna golqma laja

Добави коментар

Водещи новини