Пламен Димитров убеден: Може да има увеличение с 20% на заплатите

  • 03 април 2014 14:10

  • 1370
  • 4
Пламен Димитров убеден: Може да има увеличение с 20% на заплатите
©

Нашите анализи показват, че има възможност за 20% увеличение на заплатите на българските работници.

Това заяви днес във Варна председателят на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от радио Фокус. Според Димитров, по време на заседанието на Регионалния съвет на организацията във Варна са разглеждани основно два въпроса, доходите на работещите в страната и промени в Кодекса на труда. Той посочи, че в организацията са добре запознати с нагласите на работещите българи и техните основни проблеми са два, бедността и ниските доходи. „Нашите анализи показват, че според развитието си към момента българската икономика вече има възможност и потенциал да генерира по-високи доходи. Основен проблем в тази насока е и по-справедливото разпределение на доходите на работещите”, посочи Пламен Димитров.

Според него е необходима промяна на законовата рамка за да се решат всички тези проблеми. „Нужно е и да се гарантира справедливостта чрез законови механизми в размера и разпределението на доходите на работещите хора”, категоричен беше Димитров. Той допълни, че в това отношение проблемни са най-вече малките частни фирми, които дори не познават добре законодателната уредба в областта на трудовите правоотношения и нарушават често закона дори без да предполагат. Пламен Димитров допълни още, че КНСБ ще настоява законово да се уреди въпроса по отношение на заплата – доход на работника. „Ние искаме съотношението заплата – бонуси да бъде 80 към 20. По този начин правата на работника ще бъдат по-добре защитени. Ако един работник има 400 лв. заплата, но доходът му с бонусите е около 800 лв. се гледа заплатата, а тя е по-ниска, което пречи в трудово-правните отношения”, допълни още Пламен Димитров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1370 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.04.04 | 06:36

4
Кога най-сетне и ние ще получаваме европейски заплати? Cедем години сме в съюза Само цените ни са европейски това ли ни е кяра от членството или само да плащаме санкция след санкция ?Виж цените в Европа и у нас разликата е само че у нас са по- високи !

2014.04.04 | 01:15

1
Когато си изберем читави оправници.
20% дръжки

2014.04.04 | 01:19

3
като легализират наркотиците ще ни вдигнат и заплатите на европейски...за да има за кво да ги харчим.. за сега на зелена енергия хаха ;)
rossen4i4o

2014.04.04 | 01:15

2
наглоста на кнсб е безмерна , те не искат по-високо заплащане на труда , желанието им е работниците да получават същото възнаграждение но да плащат по- високи ДАНАЦИ , духовни мърши

Добави коментар

Водещи новини