Куче живее 10 години на върха на Килиманджаро

  • 01 септември 2011 10:49

  • 1790
  • 0
Куче живее 10 години на върха на Килиманджаро
© Интернет

Куче бе забелязано живо и здраво на върха на Килиманджаро, най-високата планина в Африка, съобщава в. The Telegraph.

Кучето било видяно от туристи на връх Ухуру, най-високият връх на планината, между 5 730 и 5 895 метра над морското равнище. Температурите там варират между минус четири и 15 градуса по Целзий.

Фактът, че кучето живее в тези условия, обърка учените, които поставиха под въпрос какво точно мотивира животното да живее на толкова високо и как успява да оцелее без подходящ източник на храна в приличащата на пустиня, камениста равнина на вулканичната планина в Танзания.

Според специалист по вегетарианството кучето може да е болно от бяс, което обяснява защо се е качило толкова нагоре. Той предупреди другите туристи да стоят настрана от животното, ако го срещнат.

Кучето било заснето с мобилен телефон от френския турист Antoine le Galloudec, който изкачвал планината с трима свои колеги.

Мъжът изпратил електронно писмо до местния вестник The Citizen, в което съобщил, че е видял кучето в планината.

Абел Едуард от Ахсанте Турс коментира пред изданието, че животното било видяно в Baranco Camp (3 960 метра над морското равнище), в планината преди цели 10 години.

По думите ѝ никой не могъл да повярва на очите си, когато видял снимките, направени от туристите. Всички били изумени как кучето е успяло да оцелее толкова дълго време в толкова сурови условия за живот.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини