Нашенци в Белгия обират домове и крадат метали от железниците

  • 03 април 2014 11:16

  • 2076
  • 3
Нашенци в Белгия обират домове и крадат метали от железниците
© Getty Images/Guliver

Български граждани са били осъдени условно в Белгия заради кражба от къща в южния град Нивел, съобщават местни медии.

През декември миналата година Алексей и Никола се промъкнали в частния имот и взели накити, мобилни телефони, таблет и парфюми.

Те били заловени в непосредствена близост до местопрестъплението от полицейски патрул. До произнасянето на съда двамата са били задържани, като пред съдията са обещали да напуснат Белгия. Уточнява се, че повече те няма да имат правото на условно освобождаване в страната.

Подсъдимите заявили, че пристигнали в Белгия, за да търсят работа. Отбелязва се, че често престъпници като тях давали подобно обяснение при разпит. Досега за двамата няма регистрации за кражби в Белгия. Присъденото наказание с отложено изтърпяване е една година затвор, пише БТА.

При друг случай полицията в същия район е задържала преди дни двама български граждани в момент на кражба на метали от системата на железниците. При полицейска операция по издирването на изчезнал човек от вертолет били забелязани двамата български граждани.

При задържането им в тях били намерени проводници, както и всички необходими средства за кражбата на медни изделия. Уточнява се, че за тези двама българи белгийската полиция разполага с регистрации за предишни подобни прояви.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2076 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.04.07 | 21:37

3
не бълтарски граждани а цигани моля бъдете точни

2014.04.07 | 21:36

2
много правилно .колега

2014.04.07 | 21:36

1
Дръжте ги задълго в затворите на Белгия,защото ако ги пуснете,в България ще освободят тези престъпници,че даже и ще ги оневинят и обезщетят.

Добави коментар

Водещи новини