3300 доброволци ринат боклуците в София

  • 02 април 2014 10:37

  • 737
  • 0
3300 доброволци ринат боклуците в София
©

Над 3300 доброволци ще се включат в изриването на незаконните сметища по време на пролетното почистване на София. „В кампанията ще се включат и 137 фирми заедно с персонала си”, обясни вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова. За ентусиастите са осигурени 20 000 чували и ръкавици. Материалите могат да се вземат от районните администрации, съобщи "Монитор".

Инициативата за по-чист град стартира от парка „Заимов”, а доброволци участваха в боядисването на пейки и почистването на парковото пространство.

При откриването на кампанията се проведе и демонстративен мач между отборите на Столичния инспекторат и този на „Звездите”. Инспекторите победиха с 3:2. Рапърът Енчев коментира, че се е получил добър мач въпреки тежкия терен.

„За съжаление все още има много голям брой нерегламентирани сметища, особено в крайните райони. Столичният инспекторат полага усилия да ги почиства всяка година и се наблюдава тяхното намаляване. От 139 през миналата година през тази година са паднали до 79”, обясни Фандъкова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини