Първи април по света

  • 01 април 2014 08:34

  • 1358
  • 0
Първи април по света
©

В много страни по света отбелязват Деня на лъжата, датата обаче не навсякъде е 1 април.

На 28 декември в Испания празнуват Денят на невинните. Според католическата църква това е денят, в който по заповед на цар Ирод са избити всички деца до две години, родени в древна Юдея, за да се премахне току-що роденият Исус от Назарет.

На същата дата в Испания се чества Денят на шегата. По обичай на този ден се правят шеги от всякакъв род. Внимавайте да не изпиете едно солено кафе, защото това е традиция в Испания, предупреждава вестник "24 часа".

В Мексико тази дата също се е превърнала в истинска фиеста. На тази дата в Мексико не се дава нищо назаем - пари, бижута, книги.

В Перу можете да видите десетки хора, които се разхождат по улиците с хартиени надписи на гърба, които веднага превръщат човек в обект на подигравки. На този ден по традиция медиите публикуват неверни информации, които читателите трябва да открият. На следващия ден вестниците и телевизиите разкриват кои новини са били истина и кои лъжа.

В други страни, които не са испаноговорещи, този ден се нарича Ден на лъжата и се чества на 1 април.

В Нова Зеландия, Великобритания, Австралия и Южна Африка шеги се правят само до обяд. Всеки, който се пошегува в друго време от деня получава псевдонима "Априлски глупчо”.

Във Франция, Ирландия, Италия, Южна Корея, Япония, Русия, Германия, Канада и САЩ шегата властва през целия ден.

Иранците си правят шеги на 13-тия ден от Персийската Нова година, който се пада на 1 или 2 април. Празникът се нарича Сиздах Бедар или празникът на природата, който се е празнувал още през 536 г. пр.н.е.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини