Осем магнитни бури ни връхлитат през април

  • 31 март 2014 07:01

  • 2324
  • 1
Осем магнитни бури ни връхлитат през април
©

Осем магнитни бури ни връхлитат през април, съобщиха от Института по космически изследвания при БАН, предаде „Монитор“. Те ще бъдат на 8, 14, 15, 16, 20, 28, 29 и 30-и идния месец.

Повишено кръвно налягане, кардиологични неразположения, лоша концентрация, главоболие, безсъние и обостряне на неврологичните и храносмилателните заболявания удрят не само в деня на магнитната буря, но и 48 часа преди и 24 часа след нея, обясниха лекари.

Когато има такива аномалии, хипертониците да си мерят редовно кръвното налягане сутрин и вечер да пият лекарствата си и при пикови стойности да потърсят своя кардиолог. Това посъветва националният консултант по инвазивна кардиология доц. Иво Петров. Той препоръча на хронично болните в тези дни да не излизат от къщи, ако имат такава възможност, и да не се натоварват емоционално и физически. Националният консултант припомни, че артериалната хипертония има директна връзка с мозъчния инсулт, затова хората да не допускат да вдигнат границите.

Доц. Петров не забранява алкохола в дните с магнитни бури, но подчерта, че дозите трябва да са малки. Според него по време на магнитните бури е добре човек да не преяжда, като месото на трапезата не бива да е мазно, а млечните продукти да са нискомаслени. В менюто трябва да има много плодове и зеленчуци, както и прясно изцедени сокове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2014.04.02 | 17:11

1
Дрън-дрън... На сайта на Института има ТРИДНЕВНА прогноза. Слънчевата активност е непредсказуема и се наблюдава оптично - светлината идва от Слънцето за около 8 мин., но на заредените частици са им нужни няколко дни, защото се движат доста по-бавно от светлината. Като се ВИДИ повишена активност, се очаква в следващите няколко дни да има магнитна буря. И това е възможната прогноза - няколко дни. Прогноза за следващия месец е лъжа.

Добави коментар

Водещи новини