Софийските задръствания били за добро

  • 29 март 2014 18:25

  • 2991
  • 6
Софийските задръствания били за добро
©

"Искаме да се променя София и да се развива инфраструктурата". Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира започналите ремонти на ключови булеварди в София, които предизвикаха небивали задръствания.

"Искаме да се променя София и да се промени инфраструктурата. Искаме да не се кърпят постоянно дупки. Вие искате ли да се возим в стари превозни средства? Това са въпросите всичко останало е в сферата на внушенията", каза столичният кмет.

"Нивата на контрол по отношение на обществените поръчки са няколко. Има компетентни органи – КЗК, съдът. Предстои становището на компетентния орган, което ми дава спокойствие", обясни Фандъкова. "Нашите поръчки се жалят винаги", посочи тя.

Кметът говори и по темата за състоянието на "Център за градска мобилност".

"Центърът за градска мобилност има натрупани задължения. Работим да се подорби финансовото състояние. Пет години вече не увеличаваме цените на билетите. Много е важно да има социална поносимост. Картите и билетите е важно да са приемливи като цена. Популизмът ни е чужд за важните въпроси", заяви столичният кмет.

Относно задълженията на Топлофикация – София Фандъкова отбеляза, че те са трупани назад през годините. И че трябва да се уточнят.

За проблема с детските градини фандъкова посочи: "Проблемът с детските градини е сериозен. За решаването на който и да е проблем се изискват време и средства. Не може всичко изведнъж да се построи. Търсят се терени", обясни Фандъкова.

Тя коментира и назначаването й за зам.-председател на ГЕРБ и дали тези рокади по високите етажи не са с цел да се изчисти името на партията от Цветан Цветанов.

"Аз не бих казала, че ГЕРБ има мръсно лице. Тази промяна в партията беше необходима.

Има много ясни правила, компетенти органи кой какъв е. Аз залагам именно на тях, а не на хвърляни в обществото обвинения", каза кметицата.

Фандъкова отхвърли възможността да стане вицепрезидент на Бойко Борисов.

"Има други важни неща за София. Това е смешно. Още от пролетта започнахме сериозна строителна кампания. Това не е на дневен ред. Предстоят важни избори, а всички сме свидетели на черен пиар вместо да говорим какво е значението, какви са ползите от това членство. Жителите на София могат да видят конкретните резултати – бяха отпуснати 2 млрд. лева средства за метрото, трамваите, депото за отпадъци. Нямаше как да имаме тези средства, ако не беше европейската помощ”, посочи Фандъкова.

На въпрос, какво се разбра, когато нахлуха полицаи в Столична община преди известно време, Фандъкова посочи: "Полиция не е влизала тогава в Общината, полицията стоеше отвън. За мен не е ясно все още защо беше нужно това, при положение че в общината има постоянно проверки”, обясни Фандъкова.

Показателно е, че само два дни след това, вече нямаше полиция", посочи кметът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2991 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
КОГА

2014.04.10 | 22:16

6
Кога , топлофикация ще спре да ни краде , кога , госпожо "много загрижен кмет" , за пореден месец 114kwh за подгрев на 1кубик ,не помня да съм имал вода с t.118°C , ние искаме да спрат да ни крадат госпожо кмет, но вие им позволявате ,до кога ще е така???????

2014.03.30 | 16:53

5
Амърт за Фандъкова

2014.03.30 | 16:52

4
ТОВА МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ САМО ГЕРБЕРАСТКИ ИЗРОД !

2014.03.30 | 16:52

3
Фандъкова е много слаба и безхарактерна и за това Бойко я постави на кметския стол за да го слуша и да не пита. Изключително лошо кметуване за софиянци.

2014.03.30 | 16:52

2
България президентска република! Бойко президент!
ОБРАЗЦОВО ПРЕУСТРОЙСТВО

2014.03.30 | 16:52

1
Какъв Бойко президент,хората са луди. Някои наистина гледат нависоко. Бог ще реши,а не тъпоумници. Бойко президент,бял Обама не искам в БЪЛГАРИЯ. Бял или чер,дяволът си е дявол. Тези познати имена от бившата БКП,вън от политиката. Разбира се и вманиячени наследници на управляващите и ГЕРБ. Само тогава ще има България. Бареков ми се вижда,че не върви добре в редовете,който ги бърка да не влиза в политиката. Какъв държавник ще стане и куцото магаре на кака Неда? То не мой да оде,а държава че води.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини