Пресякоха канал за трафик на валута в особено големи размери на "Дунав мост"

  • 27 март 2014 15:17

  • 1837
  • 1
Пресякоха канал за трафик на валута в особено големи размери на "Дунав мост"
©

Канал за трафик на валута в особено големи размери е бил пресечен на ГКПП "Дунав мост" при съвместна операция на ДАНС и агенция "Митници" със съдействието на "Гранична полиция".

Конфискуваната валута е на стойност около 430 000 лева, съобщиха от митницата. Общо 220 000 щатски долара и 55 000 евро са иззети във вторник вечерта от петима румънци, пътуващи с автобус от Букурещ за Истанбул. При извършената от митничарите проверка е установено, че организаторът на канала е предоставил част от носената от него валута на други пътници, за да я декларират като своя при преминаването на границата.

В част от тях са намерени пари, чието количество е било много над декларираното. За случая веднага е уведомен дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор и е образувано досъдебно производство за престъпление срещу валутния режим. Още през същата нощ лицата, имащи отношение към случая, са били разпитани.

При разследването като организатор на канала е установен 39-годишен румънец, който е раздал парите на други пътници, за да ги пренесат. Той е привлечен като обвиняем по досъдебното производство и е задържан в русенския арест.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1837 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2014.03.28 | 20:34

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини