ЕРП-тата "сбориха" атакисти и икономисти

  • 27 март 2014 08:03

  • 1672
  • 3
ЕРП-тата "сбориха" атакисти и икономисти
©

За конфликта между държавата и ЕРП-тата поговориха в сутрешния блок на ТВ7 депутатът от Атака Магдалена Ташева и икономистът проф. Кръстьо Петков.

Според атакистката ЕРП-тата ще загубят делата, водени срещу тях, а според професора това няма да се случи.

Сметките, предлагани от електроразпределителните дружества са раздути, за да могат да се източват все повече пари от българските домакинства. Цената трябва да бъде реална, призова Магдалена Ташева.

Икономистите, които казват, че цената трябва да е по-висока, са и лобисти, категорична е тя.

Ние потребителите финансираме инвеститорите според нея и попита каква инвестиция направиха ЕРП-тата от 2004 година досега. „Аз не виждам нищо, което да оправдае грижата, че вече няма да могат да инвестират. Те могат да изкарат наяве всичко, но какво ще е вярно“, допълни Ташева.

Държавата винаги може да оправи бъркотията, стига да има политици, които да осъзнаят за какво става дума, а не да се извиняват с пропаганда, а такива няма, защото съюзът на икономистите се натърква на драстични доказателства, които доказват, че няма съгласие между управляващите и органите получават поръчки от партийните централи на управляващите, настоя обаче проф. Кръстьо Петков.

Той се обяви за пълна некомпетентност на работещите в ДКЕВР, които именно заведоха делата срещу 3-те ЕРП-та. Трябва да има ясни правила, теренни проверки, проучвания. Трябва да има анализ по веригата, по думите му.

ДКЕВР се съобразява с това, което й казват от министерство и парламента вместо да бъде наистина независим орган. Вътреполитическите назначения не бива да бъдат повече от 50%, настоя професорът.

Вероятно ще се увеличат проблемите, но срив кой знае какъв няма да има. Само че накрая държавата ще трябва да покрие разходите, които ще спечелят дружествата по съдебен път, предрече Петков.

Последвайте канала на

1672 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
САМО КАУЗАТА АТАКА

2014.04.05 | 13:07

3
Права е М.Ташева! Стига са ни ограбвали! Крайно време е достойни българи да дойдат на власт, за да има някаква оправия в сбърканата ни държава!
НАЦИОНАЛИСТ

2014.04.05 | 13:07

2
Егати цирка -- баба Гуси-експерт икономист !!! Кретен до кретена , тъпак до тъпака -- Що е то ??--Партия Атака !!! Отврат , ви казвам , отврат лъха от всяко появяване на Павианите !!!
Важно!

2014.03.28 | 11:15

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини