ГЕРБ: Партиите не положиха усилия за референдум и избори "2 в 1"

  • 26 март 2014 17:31

  • 1586
  • 9
ГЕРБ: Партиите не положиха усилия за референдум и избори "2 в 1"
©

Политическите партии отказаха да положат всички усилия, за да се организира референдумът за изборните правила заедно с изборите за представители в Европейския парламент на 25 май, се посочва в декларация от партия ГЕРБ.

В нея се казва, че според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, вчера изтече крайният срок, в който можеше да се вземе решение за насрочване на референдум на 25 май. ГЕРБ настояваше референдумът за изборните правила да бъде на 25 май, заедно с европейските избори, за да бъдат спестени на данъкоплатците между 14 и 20 милиона лева за организирането му на отделна дата, посочват от партията. И допълват, че "по този начин щеше бъде избегнат горчивият опит на БСП, които пръснаха 14 милиона лева на данъкоплатците за референдум за "Белене", който и до ден днешен не породи никакви фактически последствия".

Убедени сме, че тези нови 14 милиона лева, които сега българските граждани ще бъдат принудени да платят, можеха да бъдат използвани за много по-полезни неща, защото волята на над половин милион български граждани беше референдумът да е заедно с евроизборите на 25 май, пишат от ГЕРБ. "Абсолютна политическа безотговорност е решението на управляващите от БСП, ДПС и Атака по време на финансова и икономическа криза, за пореден път да вкарват държавата в безмислени харчове, единствено заради от политическия егоцентризъм на Мая Манолова и Сергей Станишев", се посочва в декларацията от ГЕРБ.

"От този момент всички български граждани трябва да знаят, че Мая Манолова и Сергей Станишев веднъж вече струваха на българския данъкоплатец 14 милиона лева с референдума за "Белене"", заявят от ГЕРБ.

И допълват, че сега отново Манолова и Станишев ще струват нови 14 милиона лева на българските граждани, защото не пожелаха да надмогнат личното си его и теснопартийните си интереси, за да се стигне до единственото разумно решение - референдумът да бъде заедно с европейските избори. Пропускането на тази възможност е поредното доказателство за управленската немощ и произтичащия от нея правен хаос, в който се намира държавата, по подобие на хаоса, в който се намира Централната избирателна комисия, заради "експертността" на Мая Манолова и Сергей Станишев, пишат в декларацията от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1586 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.03.27 | 08:45

9
кур за гeрб

2014.03.27 | 01:18

3
даже два

2014.03.27 | 01:18

2
Кой каквото пожелава, това да го стигне.
ТОВА Е НЕДОПУСТИМО-ВНУЦИ НА ПАЛАЧИ

2014.03.27 | 07:01

8
Сега ще си виновен ТИ. Партиите винаги са били разделението. Те са свикнали да доят България,която за тях не е родина,А МАМАТА,КОЯТО ГИ ХРАНИ. ГЛАСУВАЙТЕ С ПРАЗНА БЮЛЕТИНА. Нямаме нужда от партии,а от държавници.

2014.03.27 | 07:00

7
се.ра в р ъ з таз гнусна сбирщина гроб
ти да видиш

2014.03.27 | 07:00

6
ИМАМА НА ГЕРБ.ПОДЛОГИТЕ НА ГЕРБ ДА ЗАРАБОТАТ СВИНСКИТЕ СИ КОТЛЕТИ.РАБОТАТА ДА ЗАПОЧНЕ-СЕГА
анатема

2014.03.27 | 07:00

5
Вие от герб, бсп, визирам само лидерите и всички които са зад тях , забравихте ли "ИЗЛЕАЛ Е ДЕЛЮ ХАИДУТИН" забравихте ли "ПЕТКОЛЙО КАПИТАНИНЕ" , как Вие поругахте паметта на дедите си днес,БОГ Е ВЕЛИК И НЕГОВАТА СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ВЪЗСТЪРЖЕСТВУВА ,да не забравяме и желю желев с неговата промяна в конституцеята за създаването на дпс и всички измекяри от сдс днеска реформатори ,покаите се докато е време , десетки хиляди заклани и разчекнати , изнасилени и обесени , като призраци ще Ви преследват в душите Ви ,продажници за два сребърника ,Вашите деди се обръщат в гроба си и изнасилените Ви баби Ви кълнат.ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ НАВЕКИ.

2014.03.27 | 01:35

4
Malko li otkradna kurvata 'boiko sega tarsi smetka na drugi-pukni tikvo-i za da ne gladuvash,liji zagnika na erdogan i mu SE navejgai ga te pori--gaden messen ibrik

2014.03.26 | 22:44

1
davaite trolcheta izkaraite si parichkite za dnes maloumnici !!!

Добави коментар

Водещи новини