Десетки бойци на Ал Кайда са убити при военни операции в Южен Йемен

  • 31 август 2011 07:18

  • 811
  • 0
Десетки бойци на Ал Кайда са убити при военни операции в Южен Йемен
© Guliver / Getty Images

Десетки бойци, за които се предполага, че са свързани с  терористичната мрежа Ал Кайда, са били убити във военни операции в Южен Йемен, съобщи ДПА, позовавайки се на местни медии.

Управителят на провинция Абиян Салех ал Зауари заяви вчера, че силите за борба с тероризма са нанесли сериозни удари срещу бойците на Ал Кайда през последните два дни в редица райони, като са убили десетки от тях, а други са ранили, съобщи държавната информационна агенция Саба.

Екстремистите от Ал Кайда се възползваха от липсата на силно присъствие на правителствените сили за сигурност и завзеха провинция Абиян през юни, когато протестите срещу над 30-годишния режим на президента Али Абдула Салех доведоха до дестабилизация на страната. Стотици семейства са избягали от района оттогава, отбелязва ДПА.

Йеменският министър на отбраната оцеля на косъм вчера, след като кортежът му се натъкна на противопехотна мина в опасната южна част на страната, съобщи правителствен представител, цитиран от Ройтерс.

При експлозията генерал Мохамед Насер Ахмед останал невредим, но двама от телохранителите му загинали, а четирима били ранени. Министърът бил на посещение в провинция Абиян, където ислямистки екстремисти, подозирани във връзки с Ал Кайда, оспорват контрола на армията.

Последвайте канала на

БТА
811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини