КАТ ни цака с по - солени уикенд глоби

  • 26 март 2014 06:57

  • 2794
  • 7
КАТ ни цака с по - солени уикенд глоби
©

Водачите на автомобили да плащат по-солени глоби за инцидент на пътя през почивните дни. Това е само едно от направените предложения по време на втората кръгла маса, посветена на изработването на изцяло нов Закон за движение по пътищата, пише „Монитор“.

„В някои държави - например в Австралия, глобите за нарушения по пътищата са по-високи от тези през делничните дни. Защо да не го въведем и у нас?! Ние „малтретираме”, грубо казано, товарния транспорт, като ограничаваме неговото движение, за да ни е по-удобно и комфортно да шофираме. В същото време обаче има шофьори, които си позволяват точно в тези дни да нарушават закона”, заяви Алекси Кесяков, секретар на държавно-обществената консултативна комисия по проблемите с безопасността на движението. Колко по-високи ще са те обаче, все още не е ясно.

Кесяков предлага също така двойно по-строги наказания при ПТП и за водачите със спътници в колата. През 2013 г. 163-ма пътници са убити при катастрофи, за които не са имали никаква вина. Най-често става дума за членове на семейството, които водачът на автомобила е превозвал. Това, според специалистите, е крайно безотговорно.

Напоследък освен младите шофьори проблем на пътя създавали и възрастните – най-вече заради забавените си реакции и по-лоша оценка за ситуацията на пътя. „Всяко трето ПТП е на завой, явно шофьорите масово не могат да завиват”, коментира още Кесяков. Според него е наложително онези, които предизвикат такъв инцидент, да бъдат изпращани на опреснителен шофьорски курс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2794 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.04.22 | 21:00

7
G-N KESIAKOV OSTAVETE ZAKONA DA RABOTI ,STIGA SAS TEZI GLUPAVI IZVODI VAV AVSTRALIA BILO TAKA A V KAMBODJA BILO PO DRUG NAHIN, TOVA E BULGARIA I POSTOIANNO SMENIAT ALINEI ,ZAKONI HORATA VAHE NEZNAIAT KOI ZAKON DA SPAZVAT,KVISA TEZI GLUPOSTI ZA MLADI I STARI VODAHI , ILI SI VODAH NAMPS ILI NESI ZAKONA VAJI ZA VSIHKI.
serafim razgrad yasenoves

2015.04.22 | 21:00

6
да хубава идея-само 4е като откраднат колата да ми я платят те рупа4иите-колко коли са намерени-когато вземат рушвети да му конфексуват имането-ане да го пратят в друго управление-даса отговорни за лошите пътища да понесат отговорност заедно с пътните служби-на клу4еви места да владеят 4ужди езици-те не знаят български-гласуват само закони в техна полза
onq s konq

2015.04.22 | 20:59

5
"Секретар на държавно-обществената комисия по проблемите с беэопасността на движението".Те това си е службица с прилична эаплата.А има и Председател и эам.председател естествено.И секретарка,машинописка,счетоводство,чистачка,служебни автомобили,раэходи по тях,ток,вада...Эатова освен данъците на тоя народ,трябва да се вдигнат и глобите в почивните дни.Всъщност с това "предложение" се иэчерпва и цялата свършена работа на това "държавно эвено" эа цялата година.
Грую

2015.04.22 | 20:59

4
И 10 пъти по-големи да ги направите няма да има смисъл ако не можете да ги съберете.
патриот не идиот волен

2015.04.22 | 20:59

3
хазната трябва да се напълни няма откъде
idiot volen

2015.04.22 | 20:59

2
da vzemem i poslednata stotinka na naroda
Анти

2014.03.26 | 11:49

1
Аз викам да го направите така:Понеделник, сряда и петък да са двойни глобите, защото е най-натоварено и водачите трябва да са по-отговорни.Или най-добре е да го направите почасово,та да знаем кога ще е най-удачно да правим нарушения.Вече ставате смешни с тези нелепици,в Австралия така било.Страшни олигофрени сте.Вземете някакъв позитивен пример, нещо от сорта като по- добри пътища като в цивилизованите държави.Създайте удобство на шофьора и тогава вече с чиста съвест ги шарете по пълна програма.

Добави коментар

Водещи новини