22 филма ще се борят за "Златния лъв"

  • 30 август 2011 21:38

  • 1460
  • 0
22 филма ще се борят за "Златния лъв"
© интернет

Международните светски хроникьори наддават с бясна сила коя е мацката, с която днес Джордж Клуни би трябвало да дефилира по червения килим на Венеция.

Великият чаровник, прелъстител и кинаджия открива със своя филм "Мартенски дни" 68-ото издание на световноизвестния фестивал в града на каналите.

Сред последните завоевания почти еднодневки на вечния ерген беше кечистката Стейси, но около тяхната връзка витаеха доста въпросителни. А и той надали ще я представи на гилдията и медиите толкова официално.

Още повече че спортистката бледнее пред ексгоденицата Елизабета Каналис, която се задържа доста дълго в имението му в Лаго ди Комо. Другата хипотеза е около стила на творбата, с която Клуни се ангажира тотално и в която си партнира с Райън Гослинг, Филип Сиймор Хофман, Пол Джамати, Мариса Томей. В "Сириана" Джордж беше абсолютно безпощаден и язвителен към американската политическа доктрина в Близкия изток.

Другата голяма любовна интрига във Венеция се върти около Мадона. Всички се питат дали поп кралицата ще поведе под прожекторите по-младия с 28 години танцьор Брахим Зайбат, с когото празнува 53-ия си рожден ден. Иначе тя акостира в Лидото за нещо доста по-прозаично - поредния си режисьорски опит. "W.E.", част от паралелната програма, отново нищи историята за разведената Уоли Симпсън и Едуард VIII, който се отказва от британския престол заради нея.

Панаирът на суетата в Лидото върви с пълна пара от няколко дни. 22 филма влизат в битка за "Златния лъв" на 68-ото издание. В афиша не липсват скандални персонажи от седмото изкуство. Роман Полански се включва в надпреварата с Carnage по пиесата на Ясмин Реза "Божествата на касапите".

Известният режисьор, който живее в Швейцария, продължава да бъде в доста хладни отношения с правосъдието. Някои от делата, заведени в Америка срещу сексуалния му апетит в младежките години, все още не са финализирани. Полански и този път е събрал само звезди - Кейт Уинслет, Джоди Фостър и Кристоф Уолц.

Сексапилната Моника Белучи се подвизава при французина Филип Гарел в Un ete brulan. Дейвид Кроненбърг се състезава с "Опасен метод", като печелившият му коз се казва Виго Мортенсен. При това - в ролята на Зигмунд Фройд.

Майкъл Фасбиндър пък играе Карл Юнг, другия велик психоаналитик. В компанията са още Кийра Найтли и Венсан Касел, който сигурно ще прави компания на жена си Моника Белучи по време на безкрайния светски маратон.

Александър Сокуров влиза в играта с "Фауст" по Гьоте. Ал Пачино се разписва със "Саломе". Великият Кръстник на голямото кино неотдавна преживя неприятна случка - една от дъщерите му беше хваната да шофира в пияно състояние. Във Венеция той ще получи почетната награда "Слава на кинотвореца", чиито носители са Такеши Китано и Силвестър Сталоун.

Един от любимците на фестивала - Абел Ферара, печелил досега 7 награди, но не и "Златен лъв", показва 4:44 Last Day on Earth с Уилям Дефо и Наташа Лион.

В "Убиецът Джо" класикът на кримката Уилям Фридкин снима Матю Макконъхи, Емил Хърш и Джина Гершън. В Dark horse на Тод Солонц на големия екран се завръща Миа Фароу. С нея пред камерите е големият Кристофър Уокън.

Журито също прелива от колорит. Негов шеф е Дарън Аронофски, който преди няколко години взе "Златен лъв" за "Кечистът" с Мики Рурк, а през февруари обра Оскарите с "Черният лебед" с Натали Портман. С него шестици пишат финландската фотографка и художничка Ейя-Лиса Аниба, музикантът Дейвид Бърн, режисьрите Андре Тешине, Тод Хейнс и Марио Мартоне, актрисата Алба Рорвахер.

Последвайте канала на

1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини