Стесняват района на издирване на изчезналия МН370

  • 25 март 2014 13:55

  • 2154
  • 0
Стесняват района на издирване на изчезналия МН370
© Getty Images/Guliver

Издирването на останките на изчезналия малайзийски пътнически самолет ще се съсредоточи върху южната част на Индийския океан, заяви малайзийският министър на транспорта Хишамудин Хюсейн, цитиран от ДПА.

Районът на претърсването е свит до 1,6 милиона кв. км от досегашните 2,24 милиона кв. км, каза той. "Издирвателно-спасителните операции в северния коридор са отменени. Спряхме операцията и в северната част на южния коридор в близост до Индонезия", каза той.

Хюсейн съобщи, че сателитните данни, които потвърждават, че самолетът се е разбил в Индийския океан, са съдържали последен електронен сигнал, подаден в 00.19 ч. по Гринуич, който продължава да се проучва.

Утре в Пърт ще пристигне американски морски локатор, който ще се монтира на австралийски кораб в петък, съобщи министърът. Очаква се корабът да пристигне в района на издирванията на 5 април. Това ще е два дни преди да се изчерпи захранването на подводните радиолокационни маяци на самолета и черните му кутии.

Китайският президент Си Цзинпин нареди да се изпрати в Малайзия специален посланик за решаване на въпроса с изчезналия самолет, предаде ИТАР-ТАСС. Това ще е заместник-външният министър Чжан Есуй, който заминава за Малайзия в скоро време.

От 227-те пътници в самолета, 153 са китайци. Пекин е поискал от Малайзия цялата информация, въз основа на която е направен изводът, че самолетът се е разбил в Индийския океан, допълва БТА.

Последвайте канала на

2154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини